Thema MPJC2016: The Video Age

Het thema van MPJC2016 was The Video Age. Video is overal. Op je smartphone, tablet, laptop of in je huiskamer op het grote tv-scherm. Van social media tot VOD-platform. Van virals tot virtual reality. De keuze is enorm! Dit videotijdperk biedt dan ook legio mogelijkheden aan videomakers. Transmedia storytelling, de immersive ervaring van virtual reality, dankzij big data steeds meer kennis over je publiek… Wat is er allemaal mogelijk en hoe scheid je in dit videotijdperk de trends van de hypes?

Zoveel video, dat moet een gouden eeuw zijn voor media. Maar hoewel de consumptie en productie van video steeds groter wordt, het bereik en de winstgevendheid bij kranten, radio en tv neemt alsmaar af. Alhoewel? Er zijn ook markten die explosief groeien. Neem China of Saoedi-Arabië waar tv-formats afkomstig uit onze markten gretig worden afgenomen en giga bereikcijfers realiseren. Tv-formats zijn nog niet aan hun einde. Wat betekent dit? In ieder geval dat video een onstuitbare opmars maakt!

Hieronder vind je het programma van 2016:

MPJC 2016

Programma MPJC 2016:

Gedurende de dag is er ook de mogelijkheid om in de SWITCH VRCinema te bezoeken – om kennis te nemen van de laatste ontwikkelingen op het gebied van virtual reality. Het VRCinema programma duurt 10 minuten. 

Plenair programma Studio 21

Expertsessies

Op 23 juni van 11.30-13:00 bieden verschillende MPJC partners expertsessies aan. In een klein(er) gezelschap komen tijdens deze sessies specifieke onderwerpen aan de orde. Laat je bijpraten over o.a. UHD, datascience, HbbTV, interactieve video en ontmoet verschillende media start-ups. Deze expertsessies zijn gratis toegankelijk – ook als je niet naar het plenaire programma van MPJC komt.

Bekijk hier welke expertsessies er zijn:

 1. Gemeente Hilversum ‘Inwoners participatie biedt marktkansen maar vraagt om media innovatie’
 2. Media Academie ‘Filmen met je smartphone’ 
 3. MediaMatters/iMMovator ‘Start-ups en innovatie in media’
 4. United ‘Werken in de nieuwe televisiestandaard UHD/4K’
 5. Chain ‘Interactief video decor’
 6. 3Rivers ‘Televisie maken in de digitale wereld’
 7. CLICKNL /Immovator: ‘Het meten van muziekbeleving’
 8. De Broadcast Media Community
 9. iMMovator Datascience: ‘De nieuwe generatie mediaspecialisten’
 10. Hilversum Media Campus: ‘Meet the Master: Matt Locke’
 11. NEP: ‘Bringing Augmented Reality to a next level

Video Showcase Festival in studio 21
Tijdens de expertsessies wordt op de grote schermen in studio 21 het Video Showcase Festival getoond. MPJC heeft videomakers uitgenodigd hun beste werk in te sturen. Het meest creatieve, innovatie en spraakmakende werk is geselecteerd. Neem plaats in studio 21 voor een 1,5 uur durende video show!

Plenair programma Studio 21 ‘Nieuwe video formats, nieuwe video makers’

Plenair programma Studio 21 ‘Grote plannen en ambities’

Sfeervideo MPJC2015

Benieuwd naar de sfeer van MPJC? Bekijk hieronder de sfeervideo van MPJC2015 om een indruk te krijgen

MPJC2015 Aftermovie from iMMovator on Vimeo.