Partners

MPJC wordt al jaren ondersteund door partners. Naast de drie initiatiefnemers, Media Academie, Beeld en Geluid en iMMovator, kunnen we rekenen op de steun van diverse partijen uit de sector. Ook partner worden van MPJC2016? Lees hier meer over de partnermogelijkheden.

Partners van MPJC2016 zijn:

3rivers
3 Rivers is opgericht in 2007 door Oege Boonstra en Meindert Landsmeer. Het kantoor is gevestigd in Hilversum. 3 Rivers consultants zijn verbonden door een sterke interesse en ervaring in de media & entertainment industrie. 3 Rivers is uitgegroeid tot een toonaangevend organisatie-advies buro voor media & entertainment organisaties.

Bindinc
Bindinc. Programma Data Services is uw betrouwbare partner voor de levering van programmadata! Voor uitgevers, omroepen, telecom-of kabelbedrijven: u maakt het verschil met actuele programma-informatie van de beste kwaliteit. Of het nou om lineaire of non-lineaire programmering gaat, een kant-en-klare pagina in een programmablad of krant, of om data-export voor elektronische programmagidsen (EPG’s). Bezoek de demotafel van Bindinc. Programma Data Services in de foyer van studio 21. “It’s all about metadata!”

Born4Jobs 
Born4Jobs is al bijna 15 jaar de meest gevraagde gesprekspartner als het gaat om arbeidsbemiddeling in de muziek-, media- en entertainmentbranche. Van CEO tot Artist Manager tot Telefoniste. Zij werven, adviseren en begeleiden midcareer en executive kandidaten, starters, stagiairs, payrollers en freelancers. Door hun jarenlange ervaring en hun uitgebreide netwerk zijn we als eerste op de hoogte van ontwikkelingen in de branche.

Chain
Chain Live Audio, Visuals, Light & Rigging is hét facilitaire bedrijf voor de Nederlandse broadcast- en evenementenindustrie. Het bedrijf is ontstaan uit lichtbedrijf Chain en Dutchview Licht en nu uitgegroeid tot een multidisciplinaire facilitair dienstverlener voor licht&rigging, geluid en video. Met veel “in house” productspecialisten per discipline die een productie begeleiden van de tekentafel tot het moment dat de laatste flightcase weer in de vrachtwagen zit.

Gemeente Hilversum
Bijna 10.000 mensen maken de media in Hilversum. Hier zijn de grote studio’s van de publieke en commerciële omroepen. Audio, video en animatie worden hier samengevoegd tot nieuws, informatie en entertainment. De gemeente Hilversum is trots op zijn mediabedrijven en werkt actief aan een klimaat waar ondernemers zich thuis voelen. Partners zijn daarbij onder andere de innovatieplatforms zoals iMMovator, kennisinstellingen zoals de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en natuurlijk de bedrijven zelf.

iMMovator Cross Media Network
IMMovator Cross Media Network heeft als doel het stimuleren van innovatie binnen de (cross)media sector. IMMovator wordt ondersteund door overheid en bedrijfsleven en heeft een sterk netwerk in de cross-media sector van ruim 8.000 leden. IMMovator is onder andere initiatiefnemer van de Monitor Creatieve Industrie, netwerk/kennisbijeenkomsten als de Cross Media Cafés, Media Future Week, het Mediapark Jaarcongres en sector ondersteunende projecten als het HbbTV Forum Nederland, Dutch Media Innovators, MediaMatters en het ketenoverleg Digitale TV.

Media Academie
Media Academie heeft ruim 50 jaar ervaring in het coachen, trainen en opleiden van professionals in en buiten de mediawereld. Professionals en organisaties krijgen bij Media Academie de juist middelen en ondersteuning aangereikt om te leren. Dit doen zij door het geven van advies, training en coaching maar ook doordat ze beschikken over de expertise en middelen om verhalen op te nemen en te produceren via uiteenlopende media.

Media Park
 
Media Park Beheer BV is een onderneming van Coral Beheer, onder leiding van Jim Reerink en André van den Heuvel.  Media Park Beheer is de organisatie die het Media Park dagelijks beheert en in tip-top vorm houdt. Het Media Park is het media hart van Nederland, waar veel televisie- en radioproducties worden gemaakt. Media Park Beheer ontwikkelen en verhuren uitlopende projecten op het park, studio’s, kantoren, kantoorunits, horecavoorzieningen, facilitaire ruimten et cetera. Tevens verzorgen zij alle diensten voor de bewoners op het park, die te maken hebben met vastgoedbeheer op het Media Park. Daar valt onder gebouwenonderhoud, groenvoorziening, infrastructuur, schoonmakenonderhoud et cetera. Media Park Beheer staat onder leiding van directeur Jacco Zwerver.

NEP
Infostrada Creative Technology vormt samen met Infostrada Sports en Infostrada Interactive de bedrijvengroep Infostrada. Kernactiviteit van Infostrada Creative Technology is audiovisuele facilitaire dienstverlening aan omroepen en bedrijfsleven met ruim 35 jaar ervaring binnen de Nederlandse facilitaire markt. Infostrada Creative Technology heeft ruim 200 vaste medewerkers dienst. Dagelijks helpt Infostrada Creative Technology bij de realisatie van circa 25% van alle Nederlandse televisieproducties en worden diverse gameplatforms en enterprise B2B oplossingen gefaciliteerd.

Nederlandse Publieke Omroep (NPO)
De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) is van iedereen en voor iedereen. NPO maakt programma’s op radio, televisie en internet. Door de programma’s van de NPO ben je in staat mee te doen aan het gesprek van de dag, voel je je onderdeel van de samenleving en kun je je op jouw manier ontwikkelen en nieuwe werelden ontdekken.

Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid
Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is het media-archief van Nederland en de grootste van zijn soort in Europa. Het Instituut speelt een toonaangevende rol op het gebied van beheer en toegankelijk maken van het Nederlandse media-erfgoed. 
Het gebouw op het Media Park in Hilversum herbergt een dagelijks groeiende collectie van radio, televisie, film, foto’s, muziek, documentaires, nieuwe media, games en internetcultuur. Deze collecties geven een uniek beeld van de geschiedenis van Nederland van de afgelopen honderd jaar en van de ontwikkeling van de audiovisuele media in het bijzonder.

Ooyala
Ooyala harnesses the power of big data to help broadcasters, operators and media companies build more engaged audiences and monetize video with personalized, interactive experiences for every screen. We go beyond traditional online video platforms, providing software and services combining best-of-breed technologies with industry-leading video analytics to help our customers optimize and automate video programming, video streaming and video syndication. Ooyala is an independent subsidiary of Telstra.

OptiSpeech
OptiSpeech offers innovative speech related solutions, with an emphasis on efficiency and information enrichment. We constantly design, develop and improve our existing and new solutions in the domains of subtitling, indexation and data mining.
In 2011 OptiSpeech launched eCaption: “The Next Generation Subtitling”. A fully web and cloud based solution with a significant improvement on the efficiency of the entire subtitling process.
Additional solutions offer quality video and audio indexation, data mining, automatic and manual translations, planning tools and management dashboards.

RTL Nederland
Met een krachtig zenderportfolio, een toonaangevend nieuwsbedrijf en een toppositie in digitale media en op de entertainment markt, is RTL Nederland een van de meest vooraanstaande allround media- en entertainmentbedrijven van het land. Het bedrijf heeft met zijn zeven tv-zenders RTL 4, RTL 5, RTL 7, RTL 8, RTL Lounge, RTL Crime en RTL Telekids het marktleiderschap op de Nederlandse televisiemarkt stevig in handen. De digitale activiteiten worden gekenmerkt door onder andere RTLXL.nl, Buienradar.nl  en Videoland.com, die er mede voor hebben gezorgd dat RTL een top 10 positie bekleedt in de digitale markt. Investeringstak RTL Ventures ontplooit activiteiten die ons direct in contact brengen met de consument. Met RTL Live Entertainment is het bedrijf actief op de entertainmentmarkt en bouwt het onder andere aan de doorvertaling van televisiemerken naar live entertainment. Al deze activiteiten samen, zorgen ervoor dat RTL miljoenen consumenten kan informeren en amuseren, overal en altijd.

Streamzilla
Met miljoenen bekeken videos en live-streams per jaar is StreamZilla dè specialist als het gaat om professionele online media distributie. Omroepen, bedrijven, uitgevers, sport clubs en overheden in binnen- en buitenland maken gebruik van ons streaming platform. En naar tevredenheid. Uit onderzoek uit maart 2016 blijkt dat klanten StreamZilla waarderen met ruim een 8 gemiddeld. Onze medewerkers krijgen zelfs een 8,5 voor technische kennis en klantvriendelijkheid. 

StreamZilla is het enige MultiCDN platform dat volledig geïntegreerd is met alle grote CDNs wereldwijd. Met ons platform kan je kiezen tussen CDNs. Daalt de kwaliteit van je favoriete CDN, dan schakel je automatisch over naar de volgende. Wij bieden zo een onbeperkte schaalbaarheid en een optimale prijs/kwaliteit verhouding. Kijk op www.streamzilla.com en probeer ons 1 maand gratis uit. We deliver!

Studio21

RTL Live Entertainment is een full-service evenementenbureau gespecialiseerd in het vertalen van jouw boodschap naar een communicatief live event. Al ruim 30 jaar bedenkt en realiseert RTL Live Entertainment voor vele merken het perfecte personeelsfeest, productintroductie, beurs, award show, concert, theateruitvoering of televisieprogramma. Thuis in Studio21, of op elke andere locatie in binnen- en buitenland. RTL Live Entertainment is onderdeel van RTL Nederland en is gevestigd op het Media Park in Hilversum.

Telegraaf Media Group N.V. (TMG)
Telegraaf Media Groep N.V. (TMG) is een van de grootste mediabedrijven van Nederland, met sterke merken als De Telegraaf, DFT, Telesport, Metro, Autovisie, Privé, VROUW, regionale dagbladen zoals Haarlems Dagblad en Noordhollands Dagblad, en de landelijke radiozenders Sky Radio, Radio Veronica en Classic FM. Deze hoofdmerken vormen het hart van het bedrijf.

United
United, gehuisvest in het Muziekpaviljoen op het Media Park te Hilversum, is een full service organisatie op het gebied van faciliteiten, technisch en creatief support voor media en broadcast organisaties. Innovatie en flexibiliteit staan bij ons hoog in het vaandel en zijn speerpunten waarmee we onze positie in een sterk en snel ontwikkelende markt consolideren en verder uit bouwen. Vanuit onze product afdelingen c.q. diensten zijn wij in staat een zeer divers assortiment aan faciliteiten en services aan te bieden. Dankzij onze ervaring, betrokkenheid bij onze opdrachtgevers en flexibele aanpak zijn wij een natuurlijke partner voor veel media en broadcast organisaties.

Universal Publishing Production Music
Universal Publishing Production Music (UPPM) heeft ‘s werelds meest omvangrijke Production Music catalogus met een collectie van meer dan 4500 cd’s en 250.000 titels. Onze gerenommeerde catalogi zijn o.a. Atmosphere, Bruton, Chappell, Killer Tracks en Firstcom. Alle stijlen muziek zijn beschikbaar variërend van orkestraal, drama, documentaire tot aan pop, rock en dance.

Ziggo
Ziggo is een van de toonaangevende communicatie en entertainment dienstverleners voor consumenten en bedrijven in Nederland. Ziggo levert 9,7 miljoen diensten aan zijn klanten met 4,0 miljoen televisie-, 3,1 miljoen internet- en 2,5 miljoen vaste telefonie dienstenabonnees. Daarnaast levert Ziggo aan 197.000 abonnees mobiele telefoniediensten en hebben klanten beschikking over meer dan 2 miljoen WifiSpots door heel Nederland (cijfers per 31 maart 2016). De klein- en grootzakelijke markt maakt gebruik van producten zoals datacommunicatie, (mobiele) telefonie, televisiediensten en elektronische betalingsmogelijkheden.

Ziggo is een dochteronderneming van Liberty Global, ’s werelds grootste internationale kabelbedrijf met activiteiten in 14 landen. Consumentenmerken die tot Liberty Global behoren zijn Ziggo, Virgin Media, UPC, Unitymedia, Telenet, VTR en Liberty. Voor meer informatie: www.ziggo.com

ZoominTV
Nieuwsvideo’s kijken waar en wanneer je maar wil. Vanuit Amsterdam brengt ZoominTV dagelijks nieuws, sport, entertainment en nog veel meer actualiteiten. Met een team enthousiaste journalisten produceren zij zeven dagen per week een groot aantal nieuwsvideo’s, waarmee je verzekerd bent van het laatste, leukste en opvallendste nieuws. Met zoomin.tv ben je altijd up-to-date!