Mix&Match: ‘Virtual Experience’: de nieuwe koopervaring

Aanbieder: ArchiVision Digital Imaging bv
Spreker: Bart Kok, Manager Interactive Media ArchiVision, is een freak op gebied van Virtual Reality. Sinds zijn ontmoeting met Palmer Luckey op een zolderkamer drie hoog achter in Amsterdam, waar hij het duct-tape prototype van de Oculus Rift mocht ‘ervaren’, is hij een VR-evangelist en heeft hij als doel het brengen van Virtual Reality naar de mensen thuis.
Lengte: 25 minuten

ArchiVision is van oorsprong een 3D bedrijf dat visualisaties maakt voor de vastgoedwereld. Wanneer iemand voor de eerste keer een huis koopt komt er heel veel informatie op hem of haar af en ziet men door de bomen het bos niet meer. Daarnaast wil men een woning die precies past bij de persoonlijke wensen. Bouwers spelen hierop in door steeds meer keuzemogelijkheden aan te bieden om aan deze wensen te voldoen. Echter betekent dit nog meer informatie!
Een koper schrikt hiervan en blijft tot aan de oplevering van de woning onzeker.

ArchiVision weet dit proces van informatievoorziening op een overzichtelijke en persoonlijke manier te visualiseren. Door het 3D model – wat gebruikt wordt voor het engineeren van de woning – interactief aan te bieden in de vorm van een 3D configurator, kan de koper spelenderwijs een beter inzicht krijgen in de mogelijkheden. Daarnaast krijgt de koper door het ‘spelen’ met de woning affiniteit met – en een gerust gevoel bij – wat hij of zij wil kopen. “Een huis kopen moet leuk zijn!”

Door de opkomst van Virtual Reality kan de geconfigureerde woning naderhand virtueel bekeken worden met de Oculus Rift. Zo krijgt de koper een eerlijk beeld van de schaal en sfeer van de persoonlijke configuratie.

Als één van de pioniers in Europa op het gebied van “Oculus Rift”-experiences, ontvangt ArchiVision – naast opdrachten vanuit de vastgoed – wereldwijd de meest uiteenlopende aanvragen; van virtuele achtbanen tot trainings- en voorlichtingsapplicaties: er ligt een hele nieuwe wereld aan hun voeten.

ArchiVision neemt u graag mee in deze ontwikkeling en laat u de kracht van VR ‘ervaren’. “Seeing is believing”

*Om deel te nemen aan de Mix&Match sessies heb je een toegangskaart voor MPJC nodig. Registreer je hier