Mix&Match: Oculus Rift – de kijkdoos van de 21tigste eeuw

Aanbieder: The Shoebox Diorama (Daniel Ernst) 
Expert:  Daniel Ernst is een interactief illustrator Hij heeft o.a. aan Nederlands trots Overlord gewerkt, is 1/2 van het team verantwoordelijk voor de game Cargo Commander en is daarnaast docent geweest op de HKU. Sinds 1,5 jaar is hij voor zichzelf begonnen en maakt hij met zijn eenmansbedrijf The Shoebox Diorama een serie dioramas voor de Oculus Rift. Zijn eerste diorama ‘Blocked In’ is een van de meest gedownloade experiences voor de Rift. De nieuwste toevoeging ‘The Pigeon Man’ wordt ondersteund door de Cultureel stimuleringsfonds creatieve Industrie en zal getoond worden op Gamescom in Keulen.
Lengte: 25 minuten

Virtual Reality is een droom van velen sinds de eerste brillen in de jaren 80 werden getoond. Dit toekomstbeeld liet twee decennia op zich wachten, maar met de komst van de Oculus Rift is Virtual Reality terug en hier om te blijven. Tijdens deze sessie zal de bezoeker de Oculus kunnen uitproberen. The Shoebox Diorama is een reeks aan wonderlijke dioramas voor de Oculus Rift. Daarnaast is er de mogelijkheid te discussieren over de mogelijkheden van VR in de entertainment industrie en erbuiten.

Virtual Reality is niet alleen voor games, maar kan toegepast worden in praktisch alle branches. Daarom is de doelgroep zo breed als dat er bezoekers zijn.

*Om deel te nemen aan de Mix&Match sessies heb je een toegangskaart voor MPJC nodig. Registreer je hier