Mix&Match: Kansen voor Applied Games in de Zorg

Aangeboden door: GainPlay StudioLogo copy
Gespreksleider: Teun Aalbers
Expert: Teun Aalbers is een PhD student aan het Radboud UMC. Na het verkrijgen van een Master in Bewegingswetenschappen besloot hij een academische cariere na te streven om uiteindelijk als entrepeneur aan de slag te gaan. Teun is thuis in het academische veld zowel als de zorg. Voor GainPlay onderzoekt Teun validatie technieken, geschikte markten, het assisteren van klanten en organisaties, en het managen van aspecten van de business development van het bedrijf.

In de zorg is grote behoefte aan kosteneffectieve behandelmethoden die weinig of geen bijwerkingen hebben en zelfmanagement vergroten. Computergames bieden veelbelovende trainingsmogelijkhedenaan patiënten met medische of psychiatrische ziekten. Biofeedback, oftewel directe feedback van het spel op de hersenactiviteit en hartslag van de patiënt en vice versa, maken trainingsgames mogelijk nog effectiever en zeer interessant voor moeilijk behandelbare patiëntengroepen.

Teun Aalbers is business developer en zorgexpert in de gamedesign studio GainPlay Studio. Het bedrijf ontwikkelt applied (“serious”) games voor de zorg en therapie. De studio heeft een expertise voor het ontwikkelen van games die werken met biosensoren, zoals hersengolflezende headsets en hartritme sensoren.

In de sessie behandelt Teun hoe innovatieve games en gametoepassingen een belangrijke rol kunnen spelen bij revalidatie, monitoring, gedragsverandering, het voorkomen van ziektes, langer zelfstandig thuis wonen en actieve participatie van mensen aan de maatschappij, welke kansen er zijn voor zorginstellingen en hoe daarop kan worden ingezet.

Wil je het Mediapark Jaarcongres en deze Mix&Match sessie bijwonen? Schrijf je dan hier in!