Mix&Match: Internet of Things

KvK_logo_RGB voor digitaal en office  PNGAangeboden door: Kamer van Koophandel
Gespreksleider: Richard Hoving (KvK)
Expert: Inspiro te Arnhem is specialist op het gebied van internet connectivity en heeft onder meer een slimme thermostaat ontwikkeld. Frank van Eck deelt graag zijn ervaringen met jullie.

Lengte: 25 minuten

Het Internet of Things (IoT) is een visie waarin steeds meer ‘dingen’ (objecten, producten, apparaten, systemen) digitaal met elkaar en de mens communiceren. Dit wordt mogelijk door ze met (vaak al eenvoudige) elektronica ‘slim’ te maken. Met sensoren krijgen producten als het ware zintuigen die waardevolle informatie genereren over hun toestand en hun omgeving. En met draadloze connectiviteit kan deze informatie via het internet worden uitgewisseld. Ook kunnen producten zo op afstand, bijvoorbeeld via een smartphone worden bediend. Door producten slim en internet-verbonden te maken, ontstaan nieuwe mogelijkheden voor bedrijven in alle sectoren. Enerzijds biedt het kansen om bestaande activiteiten en processen te optimaliseren; anderzijds ontstaan er mogelijkheden voor nieuwe productfuncties, additionele (digitale) diensten en nieuwe verdienmodellen.

Speel jij al in op de kansen die ‘Internet of Things’ biedt of zou je hier op in willen spelen?  Schuif dan bij aan deze tafel. We delen kennis en kunde, kunnen vragen aan elkaar stellen of kunnen gewoon vertellen waar we mee bezig zijn. Hoofdzaak is de interactie en dat een ieder de kans krijgt zijn of haar netwerk gericht uit te breiden.

Geïnteresseerd? Meld je dan nu aan voor deze tafel!