Mix&Match: Interactieve content: hoe staat we ervoor?

logo_beeld-en-geluidAangeboden door: Beeld en Geluid
Sprekers: Eva Baaren & Kelly Mosterd. Eva Baaren is coordinator kennis bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Zij is afgestudeerd op de ontwikkeling van interactieve televisie bij de NPO en gepromoveerd op de introductie van HDTV in Nederland. Kelly Mosterd werkt als projectmedewerker bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Hiervoor deed zij de master Nieuwe Media & Digitale Cultuur aan de Universiteit Utrecht, waar ze is afgestudeerd op de invloed van ons technologisch verbeeldingsdenken bij de ontwikkeling van nieuwe mediavormen.
Lengte: 25 minuten

Ideeën over interactieve media bestaan al sinds het begin van de vorige eeuw. Inmiddels zijn er talloze voorbeelden van interactieve media en interactieve content.

Maar wat maakt iets eigenlijk (succesvol) interactief? En hebben we dan over crossmediale content, VOD, een rode knop, second screens, sociale media, of de kijker al regisseur? Welke nieuwe vormen van interactiviteit doemen op aan de horizon en hoe gaan gebruikers om met bestaande vormen? Wat moeten of kunnen professionals ermee en wat niet? Samen met studenten zullen we bepalen waar we staan op dit gebied en bedenken we scenario’s voor de toekomst.

*Om deel te nemen aan de Mix&Match sessies heb je een toegangskaart voor MPJC nodig. Registreer je hier